VAALEANPUNAINEN KIRJE ON ELOKUVAOHJAAJA JOONAS BERGHÄLLIN KOSKETTAVA TOSITARINA SELVIYTYMISESTÄ JA SIITÄ, MITEN TÄRKEÄ ÄITI VOI MIEHELLE OLLA.

Kun äidiltä löytyy pahanlaatuinen aivokasvain, joutuu 8-vuotias Joonas ensimmäistä kertaa kasvotusten kuoleman kanssa. Ennen hengenvaarallista leikkausta Raija-äiti kirjoittaa pojalleen kirjeen, jossa on ohjeita tule- vaisuuden varalle. Joonas ei kuitenkaan ehdi lukea kirjettä, kun se katoaa.


Vaaleanpunainen kirje on tarina äidin ja pojan ainutlaatuisesta suhteesta, joka myrskyistä huolimatta ulottuu katkeamattomasti kuolemankin taakse.

Äidin opit tasa- arvosta, ihmisoikeuksista ja rakkaudesta kulkevat varttuvan pojan matkassa, vaikka elokuva-ala koittaa repiä ne riekaleiksi. Hämmentävät persoonat, kummalliset kuvausmatkat sekä kateus, juonittelu ja miesviha iskevät armottomina nuoren elokuvantekijän kasvoille.

Kun elämän runtelema Joonas viimein löytää vuosikymmeniä kadoksissa olleen haalistuneen vaaleanpunaisen kirjeen, alkaa palaset loksahdella kohdilleen.

Äiti ei ole koskaan jättänyt Joonasta yksin.